De afgelopen dertig jaar werkte ik, Marijke Buylinckx, als financial controller voor organisaties als 013, Theaters Tilburg, Vorstin, Mezz.

Als zeventienjarige ging ik naast mijn studie Bedrijfseconomie als vrijwilliger werken bij een plaatselijk underground podium (Bat Cave), waar ik me al snel met de financiën ging bemoeien. Hier werd het me duidelijk dat de mix van financiën en podia heel goed bij mij past.

Vanuit Bat Cave raakte ik betrokken bij het ontstaan van 013. Ik was superblij toen ik daar de functie van financieel medewerker kreeg aangeboden. In die tijd volgde ik een post hbo-studie Financial Controller, een functie die ik uiteindelijk ook ging vervullen binnen 013. Vooral het pionieren in de beginjaren van dit podium heb ik als geweldig ervaren.

Een aantal jaren later was het tijd voor een nieuwe uitdaging en werd ik mede-eigenaar van een administratiekantoor in de creatieve sector. Samen met mijn negen medewerkers werd ik sparringpartner voor podia, theaters en festivals.

Na tien jaar besloot ik in 2014 mijn eigen bureau te beginnen: MCKX, Zo kon ik me nog specifieker op mijn grote passie richten: het verder ontwikkelen en verbeteren van financieel inzicht voor podia en festivals. Het idee voor Showfigures ontstond, omdat ik in de praktijk zag dat er bij podia nog veel te winnen valt in de bijsturing op (processen rondom) activiteiten.

Alle kennis over financiën, podia en leidinggeven die ik in twintig jaar opdeed, heb ik verwerkt in Showfigures. Samen met ontwikkelaar Duodeka is de software volledig op maat voor podia geschreven. Als business partner blijven zij nauw betrokken bij Showfigures en werken ze achter de schermen hard aan het continu doorontwikkelen van de tool.

Dát maakt dat Showfigures zo goed aansluit bij de behoeften van een podium.

Nieuwsgierig geworden?

Laten we om tafel gaan.

Maak een afspraak